Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla tempus vitae lorem id varius. Pellentesque consectetur consequat mi quis laoreet. Aenean elementum, neque feugiat condimentum feugiat, massa ante varius massa, in maximus nulla mauris ut neque. Cras lacinia purus mi. Aliquam non massa bibendum, imperdiet urna ut, dapibus lacus. Pellentesque ac ultrices ante. Donec gravida in purus gravida blandit. Donec vel augue commodo, porttitor nulla at, cursus turpis. Nunc sed ipsum id felis pretium bibendum. Maecenas finibus risus id tincidunt consequat. Curabitur ante metus, placerat lacinia pretium eu, condimentum vel enim. Vivamus congue turpis et lorem lobortis, et congue turpis accumsan. Phasellus a augue at nisi feugiat dictum vitae in magna. Suspendisse ut aliquet nisl, sit amet facilisis lacus. In tempor enim tortor, sit amet tincidunt ipsum aliquet ac.

Donec feugiat risus non lacus viverra mollis. Nulla tortor neque, tristique ut nibh a, efficitur condimentum tortor. Nam posuere dapibus purus vel ultricies. Praesent gravida lacus a ante pulvinar ullamcorper. Phasellus interdum vel ligula quis interdum. Sed ante risus, aliquam eu nisi quis, auctor sagittis purus. Donec bibendum purus a sodales aliquam. Maecenas commodo feugiat mauris, ac convallis nunc.

Ambassadeurs

Dutch Daylight Award - jurylid
“Terwijl het bouwbesluit voldoende daglicht toetreding eist is het toevoegen van alleen ramen en kozijnen toch iets anders dan wij het over een gezond bouwklimaat hebben. Daglicht en vooral het sturen van deze is een kunstvorm voor zichzelf. Als jij de hele dag binnen in een gebouw bent en de veranderingen door de dag en de speciale sfeer ontdekt die daglicht kan opleveren dan is dat bijna magie. Als Architect altijd op zoek geweest, als docent probeer ik de liefde te wekken.”
Marcel Bilow | TU Delft
Juryvoorzitter | Chair Building Product Innovation
Dutch Daylight Award - jurylid

“Daglicht is voor mij echt iets anders dan zonlicht. Daglicht is overdag altijd aanwezig en is de voornaamste natuurlijk bron voor leefbare en gezonde gebouwen. Zonlicht is veel dynamischer en vraagt om zorgvuldige oplossingen om ook de energie efficiëntie van onze gebouwen te beheersen. Beide in balans gebruiken en laten toetreden is voor mij de essentie van goede ontwerpen. Met die bril op kijk ik naar de daglichtkwaliteit van projecten.”

Paul van Bergen | DGMR
Directeur DGMR
Dutch Daylight Award - jurylid

“Daglicht is de mooiste lichtbron om mee te mogen ontwerpen als lichtontwerper. Zijn kracht en dynamiek zijn immers onovertroffen. Maar daarin ligt ook direct de uitdaging; het is de kunst daglicht optimaal in te zetten en alleen de voordelen te benutten. De beste resultaten worden hierin behaald door nauwe samenwerking binnen het ontwerpteam.”

Mathijs Sommeijer | Royal HaskoningDHV
Architecturaal lichtontwerper
Dutch Daylight Award - jurylid Michiel van Raaij

“Daglicht staat voor mij voor het leven. Net als de natuur kunnen ook wij niet zonder. En architectuur kun je enerzijds zien als een middel om het daglicht te temperen, maar anderzijds ook als een middel om het op een fabelachtige manier zichtbaar en beleefbaar te maken.”

Michiel van Raaij | Hoofdredacteur Architectenweb
Dutch Daylight Award - jurylid

“Mirck pleit voor Verlichting: meer uitwisseling tussen wetenschappen en kunsten: tussen fysica en architectuur. Daglicht is een schitterend voorbeeld, aangezien het bijdraagt aan gezondheid en schoonheid. Mirck geeft daglicht daarom veel invloed in het ontwerpproces. Het heeft verrassende gebouwen opgeleverd, zoals het Leidse ITC en het Buitenhuis (Dutch Daylight Award 2020).”

Sander Mirck | Mirck Architecture
Architect | Winnaar Award kleine projecten 20/21
Dutch Daylight Award - jurylid

“Als (interieur) architect zoek ik altijd naar slimme ruimtelijke oplossingen waarin concept en detail samenkomen. Gefascineerd door complexe opgaven die het publieke domein raken spelen zicht en (dag)licht altijd een cruciale rol. Het contrast van koel daglicht en warm kunstlicht in combinatie met slim materiaalgebruik zorgt ervoor dat mensen op een intuïtieve manier door ruimten bewegen en zich daarbij prettig en veilig voelen. Daglicht als leidend principe is vaak sturender dan we ons (onbewust) beseffen.”

Maarten van Bremen | Group A Architects
Architect
Dutch Daylight bestuurslid - Roel Bloemberg
“Daglicht: constant aanwezig, nooit hetzelfde. Ongemerkt geeft het elke vorm van leven oriëntatie en energie. Je krijgt het voor niets en het is er in overvloede waardoor het als vanzelfsprekend is. Die vanzelfsprekendheid zou ik ook graag terug zien in de ontwerpen van de gebouwen waar we ons steeds vaker en langer in begeven. Net als onderdak is daglicht een levensbehoefte. Ik zie het als onze taak die twee behoeftes te combineren.” 
Roel Bloemberg | LAMILUX Daglichtsystemen
Sales Nederland
Dutch Daylight Award - jurylid

“Daglicht, we kunnen niet zonder”. Het geeft ons de perceptie van tijd en ritme maar is bovenal onlosmakelijk deel van bijna al het leven op onze mooie moeder aarde. Persoonlijk zie ik daglicht als een kostbaar goed waar we dan ook verstandig mee om moeten gaan. Zeker als we kijken naar de bebouwde omgeving en de mate waarin de mens in toenemende mate binnen zit. Toetreding van licht kan daarentegen ook hinderlijk zijn als het gaat om intensiteit of warmtetoetreding. Ik ben een voorvechter in het vinden van een optimale balans in onze habitat en neem u daarom graag mee in mijn visie als het gaat om daglicht.”

Jan Jaap Hofstra | Solarlux
Hoofdsponsor Solarlux