Kanonnen op daglichtgebied, experts uit het werkveld en bovenal enthousiastelingen op het gebied van daglicht. Van architecten tot adviseurs en van bouwers en lichtspecialisten. Dutch Daylight kent een sterke achterban van zwaargewichten binnen het vakgebied van daglicht en architectuur. Een fanatieke groep specialisten met een passie voor de in onze ogen belangrijkste lichtbron, de zon.

Onze ambassadeurs zijn de drijvende kracht achter daglicht gerichte architectuur, deling van kennis en bovenal inspirator op het gebied van kennis, kunde en expertise. Een genot om mee samen te werken!

Ambassadeurs

Dutch Daylight Award - jurylid

Daglicht draagt bij aan comfort en gezondheid. Dit besef leidt momenteel tot een ‘herontdekking van de hemel’: daglicht krijgt weer meer invloed in architectuur. Deze gebouwen laten het dynamisch evenwicht toe, tussen plek en mens, gedurende de dag en het jaar.

Quote: “Verdieping in daglicht verbetert architectuur”

Sander Mirck | Mirck Architecture
Architect | Winnaar Award 2020
Dutch Daylight bestuurslid - Lars Courage

Opgroeiend in een bungalow was ik van jongs af aan onbewust beïnvloed met de kracht van daglicht en zicht naar buiten. Gedurende mijn gehele ontwikkeling als architect is de invloed en vooral de toepassing van daglicht gestuurd ontwerpen van onbewust bekwaam, naar bewust bekwaam ontwikkeld. (Dag)licht en zicht zijn het onlosmakelijke vertrekpunt geworden in al onze van binnen naar buiten ontwikkelde architectuur. De dynamiek van de altijd veranderende daglichtbeleving is hierbij het ultieme gevoel van geluk tijdens wonen en werken.

Lars Courage | Courage Architecten
Architect | Winnaar award 2012