Illumy daglichtoplossing Basis Partnerkennis

Illumy by Luxlight is een innovatief aluminium platdakraam dat uw beleving van dag en nacht in alle opzichten verrijkt. Het idee achter Illumy is helder: daglicht is gezond. Laat daarom zoveel mogelijk daglicht binnenstromen in uw woning. Dat gaat eenvoudig door de grote glasvlakken met een oppervlak van bijna 12 m2. Illumy is niet voor niets het grootst verkrijgbare platdakraam. En vanaf nu leverbaar in 3 varianten: Day & Night, Energy en Design.

De Illumy serie is een volledig nieuwe ontwikkeling waarbij de mens en zijn leefomgeving centraal staan. Er zijn twee argumenten voor het plaatsen van een lichtstraat:

  • Het contact met buiten, waardoor ruimte en vrijheid wordt ervaren.
  • De noodzaak van daglicht in een gezond leven. Daglicht met voldoende intensiteit en van een goede lichtkleur, volgens het ritme van de dag.

Daglicht verandert van intensiteit en kleur, bevordert de gezondheid en het geluksgevoel door o.a. de aanmaak van vitamine D. Voldoende daglicht reset onze biologische klok zodat we overdag fit en energiek zijn en ’s nachts een goede nachtrust hebben. In de praktijk zien we nog vaak dat een ruimte voldoende licht heeft om te zien (200 Lux) maar niet genoeg licht om gezond te leven (minimaal 1000 Lux). In de avond is een lichthoeveelheid van 50 Lux wenselijk in een warme lichtkleur zodat het lichaam zich klaarmaakt voor de nacht.

Met een Illumy lichtstraat wordt zelfs op een zwaar bewolkte dag nog 1000 Lux gehaald. Op een zonnige zomerdag kan dit zelfs oplopen tot 50.000 Lux. In een woon- of werkomgeving kan er ook een teveel aan (zon)licht en warmte ontstaan. Hinderlijke zonnestralen en opwarming van een woning moeten worden voorkomen.

De ontwerp keuzes voor Illumy

Het uitgangspunt tijdens het ontwerp was de ultieme “daglichtlamp”.

Illumy is opgebouwd uit grote glasplaten voor een volledig vrij zicht naar buiten zonder tussenstijlen. Binnen de Illumy serie is gekozen voor Crystallglas in een tripple uitvoering. Een glassoort met een kleurechtheid van 97%. Dit zorgt voor een optimale lichtdoorlaat van 74%. De lichtstraat is aan de binnenzijde voorzien van een plisségordijn en aan de buitenzijde van een zonweringsmodule.

De zonwering zorgt er in de zomermaanden voor dat de warmteopbouw geminimaliseerd wordt. Het plisségordijn heeft een drietal functies. In de wintermaanden kan de zon  ongehinderd in de woning komen. Het gordijn zorgt voor een diffuus licht maar laat de zonnewarmte binnen. Door de extra laag stilstaande lucht tussen het gordijn en het glasoppervlak wordt een extra isolatiewinst gehaald van 20%. In de avonduren dient het plisségordijn als lichtscherm.

De Illumy is voorzien van extra Led verlichting die het plisségordijn van onderuit aanlicht. De verlichting is  stuurbaar tussen cool-white om te werken, en warm-white voor sfeerverlichting in de avond.

Whitepaper Illumy Brochure Illumy

Media

Dutch Daylight partner - Luxlight
Dutch Daylight partner - Luxlight
Dutch Daylight partner - Luxlight