Het Licht Zien | Lezing 1 17 mrt. 2022

Op donderdagavond 17 maart houdt Merijn Bink (Stichting Dutch Daylight) een inleiding, gevolgd door een lezing van architect Sander Mirck (Mirck Architecture), een van de samenstellers van de expositie ‘Het Licht Zien!’

Merijn Bink is auteur van de publicatie ‘Dutch Daylight Experience’, een bewerking van zijn afstudeerwerk als bouwkundig ingenieur. In dit boek en zijn inleiding op de 17de, behandelt Bink onder meer het belang en de impact van daglicht op ons leven. Daarbij toont hij zogenoemde ‘tools’ hoe met daglicht te ontwerpen en deze toe te passen in gebouwen.

In de lezing van Sander Mirck wordt duidelijk dat daglicht veel invloed heeft in zijn architectuur. 25 jaar geleden studeerde hij af in Delft. In Amsterdam ging hij bij Cees Dam (Dam & Partners) werken en richtte hij vervolgens Mirck Architecture op. Zijn eerste opdracht heeft geleid tot Daylighthouse 1. Dat huis werd genomineerd voor de Daylight Award 2008. Twaalf jaar later wint zijn Daylighthouse 3 de Daylight Award 2020. In de tussentijd zien meer relevante gebouwen en tentoonstellingen het licht. In deze lezing licht Mirck zijn ontwerpen toe.

Bestel hier uw toegangsbewijs

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Kosten: € 5,00

© ABC Architectuurcentrum Haarlem