Ector Hoogstad Architecten Partner ontwerp

Ector Hoogstad Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van ‘kennislandschappen’, omgevingen die draaien om het ontwikkelen en delen van kennis. Dit zijn bijvoorbeeld universiteits-, onderwijs-, onderzoeks- en kantooromgevingen, maar ook gebouwen waarin cultuur een grote rol speelt, vaak grootschalig en complex. Met ongeveer 40 medewerkers zijn we (van oudsher) gevestigd in Rotterdam.

Daglicht is essentieel in onze ontwerpen. Het ‘maakt’ de ruimte, draagt bij aan het welbevinden van de gebruikers en bespaart (energie-)kosten. In elk project zetten we ons in voor een optimale daglichttoetreding, waar mogelijk ook in laboratoria of conferentiezalen, die bij behoefte verduisterd kunnen worden. Met sheddaken, lichtdiffusoren of lichtplanken brengen we het daglicht zo diep mogelijk in het gebouw. Het spel met (semi)transparantie, serres en daklichten voegt een extra dimensie aan onze ontwerpen toe.

Daglichtgedachte contactpersoon

Koen Klijn; “Al mijn hele carrière ben ik geïnteresseerd in het welbevinden van de gebruikers van onze gebouwen. Ik ben ervan overtuigd dat daglicht hieraan een grote bijdrage levert. Gelukkig hebben we met het toepassen van de WELL standard voor gebouwen, parametrische BIM-toepassingen en daglichtberekeningen de tools in handen om al tijdens het ontwerp de daglichttoetreding te optimaliseren. Ik kijk uit naar de doorbraak van nieuwe, innovatieve ontwikkelingen zoals semi-transparante pv-panelen van perovskiet. Ik ben trots op een gebouw als R10 van de Fontys Hogeschool op de campus Rachelsmolen: hier gaan exterieur en interieur écht in elkaar over, het daglicht doorspoelt het hele gebouw.”

Dutch Daylight partner - Ector Hoogstad Architecten