Lamilux Partner product

Lamilux, een familie bedrijf dat al bijna 60 jaren dak– en daglicht oplossingen in kunststof en glas ontwikkelt en produceert. Innovatie heeft bij ons een hoge prioriteit met een veelzijdig en breed assortimentZoals bijvoorbeeld het zgn. Lamilux CI systeem. Vele architecten, aannemers, projectontwikkelaars en dakdekkers maken dagelijks gebruik van onze daglicht producten voor woning- en utiliteitsbouw.

Ons doel is het optimaal gebruiken van daglicht, inzetten op gebruik én hergebruik van materialen (Breeam) rekening houdend met een zo laag mogelijk energie gebruik door gebouwen (vermindering CO2). Alle vormen van beglazing worden opgenomen in koudebrugvrije profiel systemen, ook toepasbaar voor passiefhuis.

Deze optimale toegang van daglicht kunnen wij combineren met natuurlijke ventilatie en het creëren van veiligheid door de inzet van rook- en warmte (RWA) afvoersystemen in onze koudebrugvrije dakkoepels, – lichtstraten en glas constructies. Eventueel in combinatie met geïntegreerde zonnepaneel systemen.

Lamilux telt ca. 850 medewerkers, biedt veel expertise en we optimaliseren en ontwikkelen dagelijks om te voldoen aan de eisen van morgen. Ons bedrijf wordt Nederland vertegenwoordigd door Koepellux BV en ondergetekende.

Daglichtgedachte contactpersoon

Roel Bloemberg: “Net als voor ieder ander levend organisme is daglicht voor mij essentieel. Het is onmisbaar voor groei, gezondheid, welzijn en is bovenal gewoon prettig om in te verblijven. Bij Lamilux weten we als geen ander het belang van goede daglichttoetreding in de bebouwde wereld. Naar mijn idee verdient het thema daglicht een hogere plaats op de prioriteitenlijst bij nieuwbouw en renovaties. Voor niets gaat de zon op, het is aan bouwend Nederland om daar optimaal gebruik van te maken.”

Dutch Daylight partner - Lamilux