Lumon Partner product

Lumon transformeert terrassen en balkons in lichte glazen woonruimtes, waardoor er ‘meer ruimte voor het leven’ ontstaat. In plaats van een traditioneel open balkon dat slechts enkele weken per jaar bruikbaar is vanwege matig Nederlands weer, wil Lumon projectontwikkelaars en architecten inspireren om balkons te zien als unieke plekken waar bewoners het hele jaar door van daglicht en frisse lucht kunnen genieten. Lumon, een Fins bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring, produceert hoogwaardige frameloze beglazingssystemen. Met een internationale markt in ruim 20 landen en productiefaciliteiten op twee continenten, is Lumon een marktleider in een niche die aanzienlijk bijdraagt aan duurzamere gebouwen en een verhoogd wooncomfort voor hun bewoners.

Daglichtambitie

We kunnen daglicht voor bewoners maximaliseren door het balkon als een bruikbare woonruimte te beschouwen en te voorzien van flexibele vouwwanden van glas. Dankzij de beglazing kunnen mensen op ieder moment genieten van hun buitenruimte en daarmee ook meer in verbinding staan met daglicht.

Daglichtambitie contactpersoon

Maurits Honée: “Graag neem ik projectontwikkelaars mee in de gedachte dat een buitenruimte van iedere woning een kans biedt om er iets bijzonders van te maken. Niet binnen, niet buiten, maar ertussenin: maximaliseer de toegang tot daglicht en frisse buitenlucht, door het balkon te voorzien van glazen vouwramen. De wintertuin wordt een favoriete plek van iedere bewoner, wat bijdraagt aan een beter leven.”

Dutch Daylight Partner - Lumon