Basisboek daglicht, energie en binnenklimaat Basis, gemiddeld Diepgang

Daglicht en gezondheid zijn vandaag de dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mens heeft daglicht nodig om gezond en energiek te blijven, net als de dagelijkse blootstelling om ervoor te zorgen dat lichaam en geest verbonden blijft met de actuele tijd van de dag. In het boek; Basisboek daglicht, energie en binnenklimaat wordt de verbinding gelegd tussen thema’s met een relatie tussen mens en gebouw gericht op welzijn, comfort en bovenal gezondheid.

Basisboek daglicht, energie en binnenklimaat is in december 2014 (3e editie) uitgegeven door Velux kenniscentrum voor daglicht, energie en binnenklimaat (DIEC)

Dit artikel is een samenspel tussen de visie van Dutch Daylight in relatie tot het boek. In het boek wordt een volledig hoofdstuk gericht op het thema daglicht. Vanuit een brede benadering is gekeken naar de effecten van daglicht, hoe daglicht is opgebouwd (de wetenschappelijke kant), methodieken om daglicht inzichtelijk te krijgen en inspirerende voorbeelden. Naast dat Velux een commerciële kant heeft wordt ook gericht aandacht besteed aan het uitdragen van kennis en kunde over het thema daglicht, dit boek is hier een sprekend voorbeeld van.

Onder aan de pagina treft u enkele voorbeelden aan van een referentieproject uit het boek; Sunlighthouse

Het officiële boek is als PDF te downloaden middels onderstaande link:

Velux – Basisboek daglicht, energie en binnenklimaat

Mork, A. (2010). Sunlighthouse / Juri Troy Architects, Velux. (z.d.). Daylight Visualizer

Media

Velux - Sunlighthouse (2010)
Velux - Daylight Visualizer
Velux - Sunlighthouse (2010)