VELUX Nederland Partner kennis, Partner product

Creëer een duurzaam en gezond binnenleven

Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een gezondere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. De nieuwe divisie VELUX Commercial richt zich volledig op de utiliteitsmarkt met twee hoofdsegmenten: de architecturale beglazing en industriële platte daken.

Naast onze producten wil de VELUX Groep met haar kennis en expertise mensen ook op maatschappelijk vlak ondersteunen. Zo stimuleren we de internationale dialoog over de kwaliteit van daglicht en een gezond binnenklimaat in gebouwen tussen professionals in theorie en praktijk. Daarom organiseert de VELUX Groep al tientallen jaren congressen en symposia zoals het Healthy Buildings Day congres en het internationale VELUX Daylight Symposium.

Om het gebruik van daglicht en natuurlijke ventilatie als bouwsteen in het ontwerpproces te stimuleren hebben we 20 jaar geleden een ontwerpwedstrijd voor studenten in het leven geroepen, de International VELUX Award, en verschillende simulatie-, calculatie- en visualisatietools ontwikkeld, zoals de Energy Indoor Climate Visualizer, Daylight Visualizer en daglichtcalculator. De VELUX Groep is van mening dat we onze kennis over gezond leven en wonen moeten blijven uitdragen en dat daglicht en natuurlijke ventilatie in de basis van een gebouwontwerp moeten worden meegenomen. De Active House Alliantie, waarvan de VELUX Groep één van de initiatiefnemers is en de Active House specificaties kunnen hier een grote rol bij spelen. In ons Daglicht Advies Centrum Molensteijn 2 in De Meern (nabij Utrecht) kunnen professionals en consumenten inspiratie opdoen.

Searching for Daylight

Daglichtgedachte contactpersoon

Guus Klamerek; “Ik kom uit een mijnwerkersfamilie, mijn opa en zijn vader verbleven vaak en langdurig ondergronds, verstoken van daglicht, in de mijnen in Zuid-Limburg. Zal mijn liefde voor de zon en voor daglicht daar vandaan komen? In de mijnen waren de arbeidsomstandigheden erbarmelijk, wellicht komt daar ook mijn intrinsieke motivatie vandaan om bij te dragen aan het creëren van gezonde, comfortabele en duurzame plekken. Buiten dat daglicht gezond is voor ons, onze chronobiologie aanstuurt en voor comfort zorgt is het ook een natuurlijk genotsmiddel. Denk aan de winterzon die je gezicht verwarmd, de lange zonnige dagen in de zomer, de zon die doorbreekt na een bui. Maar ook hoe daglicht alle schoonheid en lelijkheid laat zien. Daglicht laat architectuur op zijn mooist zien en aan de andere kant maakt mooie architectuur daglicht zichtbaar. Wat een boeiend fenomeen!”

Dutch Daylight partner - Velux

Gerelateerd: