DGMR Partner advies, Partner kennis

Onze overtuiging is dat mensen het beste tot hun recht komen in een duurzame, veilige en gezonde omgeving. We dagen onszelf elke dag uit om met onverwachte oplossingen te komen. Doeltreffend voor de samenleving. Vernieuwend voor opdrachtgevers. Cruciaal voor de comfortabele leefomgeving van vandaag én morgen.

In 1980 startten de ingenieurs Van Dalfsen, Gies, Meerdink en Van Rangelrooij een nieuw en onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau: DGMR. Omdat ze kwaliteit met creativiteit wilden verbinden. Niet de gebaande paden, maar de grenzen van mogelijkheden opzoeken. Meedenken met opdrachtgevers om ze te verrassen met optimale en geïntegreerde oplossingen.

Toegevoegde waarde voor nu en straks

Nog steeds zit die passie in het DNA van DGMR. Wij denken vooruit. We lopen voorop met hoogstaande, innovatieve oplossingen. We gaan graag samen met onze opdrachtgevers de uitdaging aan om iets te bedenken dat van toegevoegde waarde is voor nu en voor straks. Met nadrukkelijk aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.

Zo’n 220 experts willen de beste in hun vak zijn. Ze ontwikkelen hun kennis voortdurend in kennisgroepen. Hun specialistische kennis helpt niet alleen opdrachtgevers verder. Ze delen die kennis ook in netwerken en op hogescholen en universiteiten. Zo helpt kennisdeling ook onze organisatie weer verder.

Daglicht

De adviseurs van DGMR betrekken daglicht actief bij ontwerpopgaven. We kennen de mogelijkheden, omdat DGMR als lid van de NEN-normcommissie de bepalingsmethode voor daglicht opstelde en ook actief betrokken is bij de nieuwe Europese norm die de lat voor daglicht een stuk hoger legt. En voor gebouwen kunnen we met onze tools snel inzicht geven in de daglichtkwaliteit door lichtonderzoek te doen.

Op basis van een vereenvoudigde NEN2057:2011 ontwikkelde DGMR de Daglicht-app. De app stelt gebruikers in staat om de kwaliteit van het daglicht te berekenen door ruimte- en raamafmetingen en tegenoverliggende bebouwing in te voeren.

Daglichtgedachte contactpersoon

Paul van Bergen; “Daglicht is natuurlijk de bron van al het leven en is nooit hetzelfde. Daglicht is dan ook niet te reproduceren en effecten van daglicht kunnen ook niet worden herhaald. In de bouw wordt het begrip daglicht vaak te pas en te onpas gebruikt en wordt regelmatig verward met het schijnen dan de zon. Ik probeer dan ook in mijn observaties en mijn werk de zin van de onzin te scheiden. Daglicht kan je niet namaken maar wel begrijpen en gebruiken om sfeer en gebruikskwaliteiten te maken. Het effect van daglicht kan je berekenen en simuleren net als dat je zonlicht kan weren maar ook sturen, gebruiken en toelaten. Daglicht en zonlicht in hun context zinvol gebruiken, beleven, regelen en sturen: dat is mijn missie en doel.”

Gerelateerd: