VELUX Commercial Partner product

VELUX Commercial werd in 2019 opgericht en bestaat uit het voormalige JET, Vitral en VELUX modulaire lichtstraten. Momenteel opereert VELUX Commercial als één bedrijf dat bouwprofessionals ondersteunt tijdens het volledige proces van daglicht- en ventilatieoplossingen: van de specificatie tot de levering en het onderhoud.

We zijn uw voorkeurspartner voor lichtstraten en lichtkoepels en oplossingen voor natuurlijke ventilatie in utiliteits- en industriële gebouwen.
Ons team daglicht- en ventilatie-experts luistert zorgvuldig naar uw specifieke behoeften en helpt u om de beste en veiligste oplossing te kiezen. Ze zorgen er ook voor dat uw oplossing juist wordt gemonteerd, gebruikt en onderhouden.

Omdat we onderdeel uitmaken van de VELUX Groep leunen we op tachtig jaar aan ervaring met daglicht en ventilatie. We zetten ons in om het meest robuuste, duurzame en innovatieve assortiment lichtkoepels, lichtstraten en glasdakconstructies van de utiliteit en industriële markt te bedienen.

Designing with Daylight Inspiratieboek Certificering voor gezonde gebouwen

We hebben een portfolio van daglichtproducten voor openbare, industriële en utiliteitsgebouwen. Daglichtproducten helpen om ruimtes te transformeren voor zowel nieuwbouw als renovatie projecten.

Ons portfolio bevat:
– Lichtkoepels
– Platdakramen
– Lichtstraten
– Glasdakconstructies
– Ventilatie, rook- en warmteafvoer

Door gebruik te maken van daglicht en frisse lucht profiteren gebouwgebruikers het hele jaar door van aangename binnenruimtes. Leerlingen leren beter in scholen met natuurlijk licht en ventilatie; kantoormedewerkers zijn productiever en zijn minder vaak ziek.
Lichtstraten geven daglicht en frisse lucht de kans om gebouwen als scholen, kantoren en fabrieken te transformeren tot ruimtes die de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen.

Daglicht en ventilatie oplossingen voor openbare, industriële en utiliteitsgebouwen

Oude historische gebouwen krijgen een tweede leven
Door gebruik te maken van daglicht en frisse lucht profiteren gebouwgebruikers het hele jaar door van aangename binnenruimtes. Leerlingen leren beter in scholen met natuurlijk licht en ventilatie; kantoormedewerkers zijn productiever en zijn minder vaak ziek.

Lichtstraten geven daglicht en frisse lucht de kans om gebouwen als scholen, kantoren en fabrieken te transformeren tot ruimtes die de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen.

Het belang van een goed binnenklimaat

Daglicht en frisse lucht verlagen de behoefte aan kunstverlichting en airconditioning tot wel vijftig procent en vergroten de productiviteit van gebouwgebruikers met wel vijftien procent. Daglichtoplossingen bieden ook extra veiligheid voor gebouwgebruikers, omdat ongewenste giftige stoffen en rook afgevoerd kunnen worden in geval van brand.

Gebouwen waarbij daglicht en ventilatie onderdeel is van het binnenklimaat zijn goed voor mensen en de planeet.

Daglichtgedachte contactpersoon

Patrick Kerkhof: “Mijn  persoonlijke daglichtvisie gericht op architecten”

  • “Praktische Toepassing: Het benadrukken van de praktische aspecten van daglicht is van cruciaal belang. Architecten moeten niet alleen esthetisch aantrekkelijke ontwerpen overwegen, maar ook oplossingen die voldoen aan de technische en functionele behoeften van utiliteitsgebouwen. Dit omvat overwegingen zoals daglichtverdeling, schaduwbeheer en thermische prestaties.”
  • “Gezondheid en Welzijn: De relatie tussen daglicht en gezondheid is zeer relevant. Daglicht heeft bewezen voordelen voor het welzijn van mensen, waaronder het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een goede nachtrust. Architecten moeten worden aangemoedigd om deze voordelen te omarmen en ontwerpen te ontwikkelen die gunstig zijn voor de gebruikers van openbare gebouwen.”
  • “Educatie en Bewustwording: Blijf actief bijdragen aan de educatie en bewustwording van architecten en gebruikers over de voordelen van daglicht. Dit kan door het organiseren van workshops, het delen van casestudy’s en het verstrekken van bronnen die de voordelen en beste praktijken benadrukken.”
  • “Duurzaamheid: Daglicht kan bijdragen aan duurzaamheid door de behoefte aan kunstmatige verlichting en klimaatbeheersing te verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook resulteren in kostenbesparingen voor de eigenaren en beheerders van de gebouwen.”
  • “Feedback en Samenwerking: Luister naar feedback van architecten en gebruikers om de daglichtoplossingen voortdurend te verbeteren. Bovendien, samenwerking met architecten en andere belanghebbenden in de bouwsector kan leiden tot innovatieve en effectievere ontwerpen.”

“Deelname aan de Dutch Daylight Award: om te laten zien hoe jullie daglichtoplossingen een positieve impact hebben op architectuur en gebruikers.”