Dutch Daylight Award 20/21 21 jun. 2021

Een bijzondere tijd, vraagt om een bijzondere aanpak. In de zomer van 2020 hebben we de genomineerde projecten voor de Dutch Daylight Award 2020 bekend gemaakt, helaas hebben we een tijd moeten wachten tot het verstandig was om de jurybezoeken plaats te laten vinden. Afgelopen maand is dit met de juiste maatregelen toch gelukt.

De jury is in beraad wie de twee winnaars zijn in de categorieën <1000 m² en >1000m². Op 21 juni as, midzomernacht / langste dag van het jaar, gaat om 20 uur de feestelijke digitale uitreiking plaatsvinden. Dit live online event vindt plaats vanuit het Vakwerkhuis in Delft.

Om u aan te melden voor de uitreiking van de Dutch Daylight Award 20/21 willen wij u vriendelijk vragen om via onderstaand link toegang te krijgen tot de livestream. Na invulling van uw gegevens ontvangt u een bevestigging van uw aanmelding inclusief link naar het live event.

Aanmelden Dutch Daylight Award 20/21

Meld je nu aan voor de livestream! Schrijf je in voor latere Award content

Jurybezoek genomineerden

Daglicht beoordelen is bijna onmogelijk zonder op locatie te zijn. Samen met de gebouwgebruiker, architectenbureaus van de genomineerde projecten, jury en het bestuur is gezocht naar een passende weg om toch verantwoord op bezoek te komen. Op maandag 17 en dinsdag 18 mei heeft de jury een bezoek mogen brengen aan de genomineerden, een inspirerende dag voor alle betrokkenen. Hiervoor onze dank richting de genomineerden en de juryleden, het enthousiasme en de betrokkenheid was groot!

De jury van de Dutch Daylight Award bestond dit jaar uit voorzitster Sylvia Pont (TU Delft), ondersteunt door Paul van Bergen (DGMR), Siegried Siderius (SISI Lichtontwerp), Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects), Paul Ketelaars (Vakwerk Architecten), Michiel van Raaij (Architectenweb) en een vertegenwoordiger en tevens sponser van het event; Lamilux.

Voor meer informatie rondom de insteek van de Award en de jury verwijzen wij u graag door naar de pagina; Dutch Daylight Award.
Foto’s jurybezoek: © Rogier Franssen

Genomineerde projecten

Net als de afgelopen jaren zijn een groot aantal daglichtgerichte projecten aangedragen. Op basis van het juryoordeel heeft een voorselectie plaatsgevonden en zijn een 7-tal projecten genomineerd, binnen de genomineerden is onderscheidt gemaakt in de twee categorieën <1000m² én >1000m².  Onderstaand een visueel beeld van de Dutch Daylight Award 20/21 genomineerden!

Dutch Daylight Award - Nominaties 20/21

Voor meer informatie rondom de genomineerde verwijzen wij u graag door naar de pagina; Architectuur.

Mede mogelijk gemaakt door

Dutch Daylight partner - Lamilux

De Dutch Daylight Award wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Lamilux, hoofdsponsor van het event en tevens partner van de stichting. Lamilux zet zich in voor het ontwikkelen van daglicht oplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw.

Een korte samenvatting: Dutch Daylight Award 20/21 gaat plaatsvinden op maandag 21 juni 2021, midzomer nacht. De uitreiking wordt online gehouden en u kunt zich aanmelden middels het aanmeldformulier, weergegeven op deze pagina.

Wilt u in de toekomst op de hoogte gehouden worden van evenementen, daglichtinspiratie en kennisartikelen kunt u zich middels onderstaande button inschrijven voor de Dutch Daylight nieuwsbrief.